В Одесі голова будівельної компанії не сплатив 82 млн гривень податків

Директора одеської будівельної компанії звинуватили у навмисному ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі – на 82 млн. гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Слідством встановлено, що мешканець Одеси придбав будівельне підприємство, призначив директорами двох підконтрольних собі осіб та залучив до реалізації податкової угоди ще двох бухгалтерів. Організатор схеми з 2018 до 2022 року отримав на банківські рахунки підприємства кошти від державних та комунальних установ за результатами виконання ремонтно-будівельних робіт, проте не відобразив у податкових деклараціях податок на додану вартість.

Внаслідок реалізації такої схеми держбюджет недоотримав 82 млн гривень. Гроші потім спільники легалізували, у тому числі шляхом придбання нерухомості.

Як повідомляють ЗМІ, йдеться про "ПКП "Таурус". Ця компанія постійно вигравала підряди Одеської міської ради Геннадія Труханова.

Засновниками та директорами компанії з 2018 року були: Володимир Кириченко, Сергій Зеленюк, Марина Клименко та Віктор Марченко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше ще один забудовник у Черкаській області ухилився від сплати 2,4 млн гривень податків. Потім був змушений сплатити штраф.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

376

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом