В Ірпені 3D-принтер надрукував дім для сімʼї загиблого військового

1 хв

В Ірпені за допомогою 3D-принтера надрукували перший в Україні будинок для сімʼї військового, який загинув у боях. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Росіяни знищили будинок родини Ярослава Березова під час окупації міста в 2022 році. Сам військовий загинув у битвах за Бахмут в тому ж році. Колишній будинок родини був недобудований, тому  його не можна було відбудувати державним коштом або отримати сертифікат на придбання житла.

Нове помешкання для сім’ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU. Житло площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно 2 доби роботи принтера. 

Дружина і діти отримали житло безкоштовно. У приміщенні зробили ремонт, встановили кондиціонери та рекуператори повітря, техніку та меблі від компаній, які долучилися до ініціативи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в Україні планували друкувати будинки за допомогою 3D-принтера у селищі Недригайлів, яке розташоване у Сумській області. Створення такого житла мало відбуватись у  у рамках науково-дослідного експерименту. Творці принтера зазначали, що їх пристрій спроможний відлити будинок площею до 200 "квадратів".

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

321

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом