Урбаністи створили концепцію розвитку Охтирки

1 хв

Офіс міського розвитку Urban Reform презентував урбан-візію та документ-концепцію подальшого розвитку Охтирки. Про це йдеться на сайті організації.

У візії представлено просторовий план розвитку міста, який описує питання екології, охорони природи, організацію публічних просторів, покращення мобільності міста, розвитку міської забудови та запуск пілотних проєктів.

"Візія міста охоплює всі аспекти життя та сприяє узгодженому розвитку міста", — повідомила керівниця проєкту, архітекторка й урбаністка Анастасія Палій в інтерв’ю радіо "Накипіло".

Над візією працювали урбаністи, соціологи, архітектори, дослідники, фахівці з ландшафтного планування міст, екології, транспорту, економіки та розвитку культури.

"У своїй роботі над створенням візії Охтирки ми акцентували на людях, а не тільки на документах. Головним результатом нашої роботи ми вважаємо об’єднання громадян навколо ідей, формування спільного майбутнього, взаємодію та пошук спільних рішень", — сказала Олександра Нарижна, архітекторка, урбаністка й голова ГО Urban Reform.

Нагадаємо, 24 лютого 2022-го в Охтирці та на її околияхвідбулися перші зіткнення з військами рф. Близько місяця росіяни намагались її захопити, тому місто зазнало значних руйнувань. Проте на початку квітня 2022-го окупанти покинули Сумщину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також студенти із США розробили план відновлення, який назвали Green Network Bucha. На основі цієї карти було створено проєкт післявоєнного відновлення.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

713

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом