Студенти зі США розробили план відновлення Бучі


Студенти з Пенсільванського університету розробили план повоєнного відновлення Бучі, який назвали Green Network Bucha. Про це повідомляє "Голос Америки".

Студенти, які працюють у рамках програми Diplomacy Lab Держдепартаменту США, створили карту місцевості та позначили на ній місця найбільших ушкоджень, заподіяних Бучі росіянами на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році. На основі цієї карти було створено проєкт післявоєнного відновлення міста – його презентували представникам Держдепу та українського посольства у Вашингтоні.

Одна з керівниць проєкту, містобудівник Ежені Бірч, яка брала участь у відновленні Нью-Йорка після подій 11 вересня 2001 року, розповіла, що студенти доклали всіх зусиль, щоб усвідомити жахливий досвід, який пережили мешканці Бучі. Це місто було обрано для проекту, адже воно стало символом стійкості та життєздатності як в Україні, так і за її межами, каже Бірч.

На карті позначили місця найбільших військових ушкоджень, а жовтим виділили особливо сильно ушкоджені ділянки. Під час планування студенти шукали рішення, які допоможуть громаді міста об'єднатись та мати шанс на зцілення – для цього планують створити місця пам'яті, де городяни зможуть практикувати колективну пам'ять, спілкуватись та об'єднуватись.

Студенти Пенсільванського університету бачать відбудовану Бучу як місто велосипедів, прогулянкових пішохідних доріжок та безпечного екологічного простору. Велосипедні та пішохідні маршрути поєднають культурні та природні зони Бучі. У рамках проєкту студенти намагалися створити для мешканців міста більш комфортне та безпечне урбаністичне середовище.

Окрім своїх пропозицій, студенти запропонували Бучі застосовувати досвід Чехії, яка проводила відновлення після соціалістичного минулого в історії та архітектурі. Лео Вагнер, американський студент чеського походження, вважає, що американським містам багато чого повчитися у європейських та українських міст зокрема.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Бучі розпочали будівництво половини секції житлового будинку по вулиці Бориса Гмирі, 11/6, який сильно постраждав внаслідок обстрілів російськими окупантами навесні минулого року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

899

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом