Україна хоче заручитися підтримкою США щодо модернізації застарілого житлофонду

На модернізацію застарілого житлофонду та підвищення енергоефективності будівель українська влада має намір залучити у США два кредити на $5 млрд і $21 млрд відповідно.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. За його словами, відповідні списки проєктів були презентовані президентом Володимиром Зеленським під час його візиту у США. При цьому, як повідомляє Інтерфакс-Україна, документи були підготовлені безпосередньо перед робочою поїздкою глави української держави, але вже у США до них могли внести правки. Згідно проєктів, в Україні проживають 8 млн осіб, чиї житлові умови потребують поліпшення. За допомогою США реалізувати проєкт вдасться до 2031 року, без участі – на це піде не менше 30 років. Реалізація проєкту щодо термомодернізації та реконструкції будівель з метою підвищення їх енергоефективності має пройти до 2036 року, без участі США терміни розтягнуться ще на 10 років.

Проєкти передбачають як виділення Україні допомоги у вигляді кредитів, так і експертну участь американських партнерів у цьому питанні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон в новому законопроєкті розписав процес відновлення кварталів застарілого житла і розвиток соціальної інфраструктури навколо них. Зокрема, влада хоче змінити норму, за якою для проведення будівельних робіт необхідно отримати згоду на реконструкцію будинку від 100% власників. Новий законопроєкт має спростити знесення житлових будинків, що вичерпали свій ресурс .

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом