У Житомирі заклали капсулу під будівництво будинків для ВПО

1 хв


У Житомирі заклали капсулу під будівництво дитячих будинків сімейного типу для ВПО. Кошти для будівництва виділив уряд Естонії, повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

“Будівництво стало можливим завдяки укладеній угоді про спільні наміри між Цільовою установою “Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії” ESTDEV та Житомирською міською радою”, — йдеться у повідомленні.

У Житомирській громаді збудують три сімейні будинки. У кожному будинку проживатимуть до 8 дітей і батьки. Для реалізації цього проєкту обрали дві локації: у Житомирі та Вересах. 

Оселі матимуть загальну площу у 213, 4 кв м. На території планують збудувати господарську будівлю, яка може слугувати та укриттям. Також за кошт місцевого бюджету хочуть впорядкувати дитячі, зелені зони та прокласти комунікації. Будинки планують завершити до Різдва. 

“Ми всі знаємо, що українці борються не тільки за свою країну, а й за всіх нас. Я хочу, щоб ви знали: Україна та Естонія — друзі. Назавжди. Ми намагаємося підтримувати та допомагати. І хоч це не величезні проєкти, але конкретно ці будинки змінять життя конкретних сімей. У них виростатимуть діти, які відбудують свою країну”, — сказав міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також жителі Бериславського району Херсонської області отримали 20 нових модульних будинків. Будинки мають стати тимчасовим прихистком для людей, які втратили свої домівки через обстріли. Їх встановлять в більш безпечному місці.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

251

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом