У Туреччині забудовника засудили до 865 років позбавлення волі

У Туреччині забудовника Хасана Альпаргюна засудили до 865 років позбавлення волі через те, що житловий комплекс, який зводила його компанія у місті Адана, зруйнував землетрус. Про це повідомляє місцеве видання Haberler.

Зокрема суд визнав Альпаргюна винним у "спричиненні смерті й пораненні багатьох людей з умислом", оскільки у житловому комплексі Alpargün Apartment, за будівництво якого той відповідав, загинули 96 осіб. Забудовнику призначили покарання у вигляді 62 довічних термінів (загалом за турецькими законами це 865 років ув'язнення).

Журналісти наголосили, що цей вирок став рекордним покаранням серед усіх вердиктів для турецьких забудовників і підрядників. Сам Альпаргюн у суді стверджував, що провів усі необхідні дослідження місцевості перед будівництвом.

За його словами, у проєкті були враховані вимоги законодавства щодо сейсмічної стійкості, а сама будівля не містила неякісних матеріалів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 6 лютого 2023 року у південній та центральній частині Туреччини відбулись потужні землетруси, середня магнітуда коливань яких становила 7,8 бали. На території всієї держави тоді загинули понад 50 тисяч людей. Тоді ж турецька поліція розпочала "полювання" на забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом