У центрі Києва побудували будинок, більш ніж у два рази перевищивши поверховість

У Києві на вулиці Володимирській, 86-А будується будинок висотою у 17 поверхів, при цьому відповідно до містобудівних умов і обмежень, а також Генплану Києва, висотність будівель в цьому місці не повинна перевищувати 8 поверхів.

Про це заявив депутат Київради Олександр Пабат, передає Киеввласть.

У своєму зверненні Пабат попросив директора Департамента з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА Оксану Попович повідомити, чи проводилася перевірка будівництва на вул. Володимирська, 86-а.

"У центральному історичному ареалі Києва, на вул. Володимирська, 86-А, йде будівництво 17-поверхового житлового будинку, яке може вестися з порушенням закону. Забудовник – компанія "Юніон Девелопмент Груп", – йдеться в депутатському зверненні.

За інформацією Пабата, у 2017 році даний забудовник отримав від КМДА містобудівні умови і обмеження (МУО) на проєктування об'єкта будівництва "Житлово-офісний будинок з паркінгом на вул. Володимирська, 86 а". Згідно з виданими МУО і Генплану Києва, вказана ділянка відноситься до території середньо-і малоповерхової забудови. "Тобто за вказаною адресою не можна будувати будинки вище 8 поверхів, водночас реально тут зводиться будинок висотою 17 поверхів", – зазначив депутат.

Депутат попросив директора Департаменту ДАБІ КМДА надати інформацію про те, чи проводилася перевірка відповідності будівництва виданими МУО.

Відзначимо, що за адресою вул. Володимирська 86 А Saga Development будує ЖК RESIDENT CONCEPT HOUSE. Ресурс НЕРУХОМІ поставив рейтинг даного комплексу – нижче середнього (4.5).

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом