У центрі Дніпра квартиру "реконструювали" у триповерхову будівлю. Фото

У центрі Дніпра у дворі другого корпусу університету імені Олеся Гончара шляхом отриманих документів на реконструкцію квартири звели триповерхову будівлю.

Як повідомляє 5 канал, мешканці сусіднього будинку одразу не зрозуміли, що відбувається, коли майже впритул до їхніх вікон виросла стіна. Власник квартири Антон Маковецький, під вікнами якої затіяли незаконне будівництво, вирішили, що університет упорядковує свою власність, поки споруда повністю не закрила вигляд.

У свою чергу, представники університету запевняють, що до цього будівництва не мають жодного стосунку.

"Вже не раз ця земельна ділянка, – на ній зносили гаражі, на цій земельній ділянці були самобуди, і знову нова історія – новий самобуд, до якого ми не маємо жодного відношення", – прокоментував ситуацію і. о. проректора з правових питань Герман Петер.

Сюди було викликано поліцію, від будівельників вимагали зупинити роботи. Правоохоронці спробують з'ясувати, хто є власником забудови.

Раніше біля цього будинку стояла напівзруйнована споруда. Згодом її приватизували та зареєстрували як квартиру. За інформацією міськради, минулого року її викупив новий власник та отримав дозвіл на реконструкцію. Ймовірно, здогадуються мешканці, він і затіяв це будівництво. Самі ж робітники свого замовника не видають.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що земельна ділянка вже заарештована, а геокадастр встановив, що збитки від самовільного будівництва попередньо становлять 97 тисяч гривень. В даний час вживаються заходи для встановлення місцезнаходження особи, яка здійснила будівництво.

Незаконне будівництво власник має знести до середини січня, інакше міськрада зобов'яже це зробити через суд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Харкові будують цілий житловий комплекс шляхом реконструкції квартири. Йдеться про ЖК Klochkivska, що знаходиться по вулиці Клочківська, 148б.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом