У Техасі збираються збудувати надвисокий хмарочос. Фото

В американському Техасі планують збудувати надвисокий хмарочос Waterline, який стане найвищою спорудою на території штату.

Як повідомляє Dezeen, за розробку проєкту взялася студія Kohn Pedersen Fox, вона вже встигла подати зображення висотки. Збудують її у місті Остін. За словами архітекторів, висота будівлі складе 1022 фути (312 метрів) і складатиметься з готельних номерів, офісних приміщень та житлових апартаментів.

Зі своїми 74 поверхами Waterline змінить х'юстонську вежу JPMorgan Chase Tower заввишки 1002 фути (305 метрів) як найвищу будівлю в штаті Техас і стане третім надвисоким хмарочосом, побудованим у цьому штаті.

"Фасади будівлі виконають у вигляді колажу різноманітних візерунків. Проєкт обіцяє стати іконою столиці Техасу, висловлюючи її дух химерних інновацій", - розповів президент KPF Джеймс фон Клемперер.

Перша та найнижча частина будівлі – буде павільйон, який простягнеться по всій довжині ділянки площею 3,3 акра, тут розмістяться магазини та ресторани. Більшість базового рівня піднімуть на 9 метрів над землею за допомогою опор.

Навіс, створений між колонами та оболонкою павільйону, утримуватиме входи в житлові та офісні приміщення вежі, а озеленення парку буде розширено, щоб створити більш природне середовище під хмарочосом.

За останні кілька років в Остіні спостерігалося пожвавлення будівельного ринку, і на горизонті додалося кілька хмарочосів. "Центр міста Остін – один з найдинамічніших ринків у країні, і ми раді допомогти в його трансформації, що триває", - сказав Сет Джонстон, старший віцепрезидент Lincoln Property Company, який разом з Kairoi Residential є забудовником у проєкті Waterline.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, найменший хмарочос у світі знаходиться також в Техасі, але у місті Вічіто-Фолс на розі вулиць Сьомої та ЛаСалля. З'явився завдяки будівельній афері інженера Дж. Д. Макмаона. Він знайшов інвесторів під будівництво хмарочоса заввишки 480 футів (або 146 метрів). Однак замовники не помітили, що у контракті висота вказана не у футах, а у дюймах. В результаті вийшла чотириповерхова будівля заввишки 12 метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

323

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом