У Сумах будують модульне містечко для переселенців

1 хв

В Сумах Товариство Червоного Хреста України заклало початок будівництва модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації.

Житло передбачене для тих, хто втратив свої домівки чи виїхав з прикордонних територій. Пріоритет у забезпеченні помешканням надаватиметься багатодітним родинам, маломобільним групам населення тощо.

На перший етап робіт Шведський Червоний Хрест виділив 110 млн гривень. Представництво організації в Україні планує за ці кошти закласти комунікації під цілісний комплекс, звести дві перші двоповерхові споруди на 32 квартири та повністю їх облаштувати. Будівництво планують закінчити протягом трьох місяців, після чого в містечку зможуть оселитися перші 100 осіб. На нижніх поверхах Червоний Хрест хоче облаштувати помешкання, адаптовані для потреб маломобільних груп населення, зокрема, для осіб з інвалідністю. 

Весь проєкт складається із восьми будинків: шість для ВПО на 96 квартир та два під адміністративні приміщення. У містечку організація також зробить укриття. Загальна вартість робіт складає 385 млн гривень, їх планують завершити протягом 1 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2022 році Товариство Українського Червоного Хреста у Львові розпочало зведення тимчасового житла для вагітних, які втекли від війни. У проєкт організація інвестувала 26 млн гривень. Вона планувала, що помешкання отримають 350 людей, які переїхали до нашого міста із зон бойових дій. Усі модульні будиночки, безкоштовно надав уряд Польщі. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом