У справі Микитася призначено засідання Вищого антикорупційного суду

Підготовче засідання Вищого антикорупційного суду у справі колишнього глави корпорації "Укрбуд" та екснардепа Максима Микитася відбудеться 30 листопада.

Як повідомляє "Слово і Діло", відповідне рішення було ухвалено колегією суддів ВАКС 3 листопада. Напередодні суд отримав обвинувальний акт від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Справу хочуть об'єднати з іншим провадженням. Зокрема йдеться про звинувачення генерального директора "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороди у "зниклому басейні" для київської школи.

Так, у 2002 році Київрада передала земельні ділянки у центрі міста для будівництва житлового будинку з басейном для середньої школи №130. Втім, у 2013 році директор департаменту містобудування та архітектури КМДА, тоді головний архітектор Києва Сергій Целовальник, діючи на користь забудовника, видав містобуди, за якими замість басейну для школи побудували багаторівневий паркінг.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Максим Микитась проходить за підозрою в організації схеми із заволодіння майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень. За даними слідства, використовувалися підроблені документи, внаслідок чого військові отримали більш дешеві квартири на околиці Києва замість житла у центральних районах.

У грудні минулого року повідомили, що Микитась пішов на співпрацю зі слідством і відшкодував більшу частину збитків – 50 млн. гривень. Після цього екснардепа відпустили під домашній арешт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом