У Рівному для поранених військових зведуть котеджне містечко

У Рівному буде збудоване модульне котеджне містечко для поранених військових на території Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни у сосновому бору. Про це повідомили на сайті Ріненської ОДА.

До реалізації проєкта Рівненська ОДА залучила компанію "Нова пошта", яка у межах співпраці закупить і доставить десять житлових будинків. У цих будинках військові житимуть під час проходження реабілітації чи лікування в медзакладі. У кожній будівлі, розрахованій на двох людей, облаштують автономну систему опалення та розроблять сучасне планування. Всередині будинки обладнають меблями та кухнею з холодильником, вітальнею з телевізором, двома спальнями і ванною кімнатою.

Котеджі містечка будуть побудовані за принципами інклюзивності з урахуванням усіх потреб людей з інвалідністю. Тут будуть облаштовані пандуси, відповідними дверними прорізами, поручнями, необхідними зручностями у вбиральнях тощо. Планування приміщень забезпечить легке пересування для людей на колісних кріслах.

Системи безпеки, наприклад протипожежного захисту, матимуть візуальні або вібраційні сигнали, доступні для сприйняття людей з порушеннями слуху. А у санітарному приміщенні розмістять аварійну сигналізацію та систему оповіщення з урахуванням потреб людей з порушеннями слуху та зору.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, неподалік Києва в місті Василькові було відкрито модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, а також тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії.

У ньому, окрім інших переселенців, також проживатимуть мешканці багатоквартирного будинку у Василькові, який розбомбили рашисти.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

531

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом