У Раді розглянули законопроєкт про застосування BIM-технологій

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт №6383 щодо запровадження Концепції технологій будівельного інформаційного моделювання (BIM-технології) у вітчизняну будівельну галузь.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, передає пресслужба відомства.

Новий документ передбачає впровадження принципово нового підходу до створення об'єктів будівництва, грамотної та ефективної організації їхньої подальшої експлуатації. За словами Козловської, законопроєкт є одним з інструментів комплексної цифрової трансформації усієї будівельної галузі. Зокрема, запровадження BIM-технологій дозволить синхронізувати процес будівництва між усіма його учасниками, що позначиться на якості робіт, оптимізує витрати та підвищить безпеку.

У Мінрегіоні нагадали, що сьогодні продовжується розробка нацстандартів із застосування BIM-технологій при проєктуванні та впровадженні цифровізації всіх процесів на цьому етапі. Раніше уряд затвердив концепцію впровадження BIM-технологій та план заходів щодо її реалізації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабмін схвалив законопроєкт про впровадження BIM-технологій, зазначаючи, що вони допоможуть уникнути бюрократії і суттєво прискорити виробничі процеси в будівництві. Своєю чергою експерт у містобудівній галузі Георгій Могильний зазначив, що реальна автоматизація дозвільних процедур неможлива без переходу на технології інформаційного моделювання в будівництві. Також він наголосив, що BIM-технології вже давно використовується у всьому цивілізованому світі, зокрема Сінгапур їх застосовує з 2004 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом