У Раді хочуть заборонити висотну забудову поблизу пам'ятників архітектури

У Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт № 4235, який має ввести мораторій на висотну забудову у радіусі 500 метрів від об'єктів культурної спадщини.

Автор законопроєкту – народна депутатка фракції "Слуга народу" Людмила Буймістер. Як йдеться в документі, заборона на будівництво також має поширюватися на вже видані дозвільні документи, якщо будівельні роботи ще не стартували. Якщо ж будівництво вже почалося, дозволи пропонуються вважати дійсними.

Стежити за виконанням даного закону мають органи виконавчої влади в сфері містобудування.

Де можуть заборонити висотну забудову?
pixabay.com

При цьому проводити реконструкцію, реновацію та реставрацію цей законопроєкт не забороняє. Головне, щоб під час робіт не були змінені розміри цих об'єктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво в буферних зонах пам'яток ЮНЕСКО Києва можливо, але забудовникам необхідно пам'ятати про існуючі обмеження. Зараз буферна зона збільшена більш ніж на 100 гектарів і повністю охоплює весь центр столиці.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук