У Мінрегіоні розробили новий законопроєкт про ОСББ: що зміниться

У Мінрегіоні розробили та презентували законопроєкт, який має спростити управлінням багатоквартирними будинками.

Про це розповів перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозінський, презентуючи цей документ, повідомили у пресслужбі відомства.

За його словами, законопроєкт має стимулювати та активізувати процес створення ОСББ, що дасть більше можливостей українцям покращувати їхні умови життя.

У Мінрегіоні хочуть стимулювати українців до створення ОСББ
odessa-life.od.ua

"Дуже важливо, щоб нові методи впроваджувалися після широкого діалогу та обговорень між усіма стейкхолдерами. Упевнений, що нам вдасться досягти такого результату під час майбутніх публічних консультацій щодо законопроєкту", - розповів чиновник.

Він повідомив, що у розробці законопроєкту Мінрегіону допомагав Офіс підтримки реформ. Процедура управління багатоквартирними будинками буде спрощена та диджиталізована.

Як зазначили у Мінрегіоні, документ запроваджує такі зміни: знижений поріг прийняття рішень щодо проведення зборів до 50%+1 голос, можливість проведення зборів у режимі онлайн та голосування за допомогою електронних підписів. Також наголошується, що сам процес голосування буде уніфікований для будинків з ОСББ та тих, хто ще не об'єднався.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року Фонд енергоефективності розробив більш зручний формат заявок для участі у програмі підтримки енергомодернізації багатоповерхівок "Енергодім".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук