У Міносвіти обіцяють не допустити житлової забудови ВДНГ

Будівництво Президентського університету на землях ВДНГ у Києві не призведе до масової житлової забудови цих територій.

Про це у четвер, 25 листопада, заявив заступник міністра освіти Ігор Гарбарук під час пресконференція в університеті імені Тараса Шевченка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, створення університету на ВДНГ здійснюється у рамках стратегії розвитку збалансованого мультифункціонального простору, яка була розроблена кілька років тому. Проте останнім часом поширюється інформація, що слід за будівництвом університету почнуть будувати тут житлові комплекси. Як пообіцяв заступник міністра – це не відбудеться ні за яких обставин. Крім того, згідно з рішенням Кабміну, всі об'єкти та територія ВДНГ перейшли до категорії національного значення. Тепер неможливо змінювати цільове призначення як будівель, так і землі.

Будівництво наукового центру супроводжуватиметься додатковим озелененням території, дерева, які тут уже ростуть, не зрізатимуться. Тут планують прибрати старе асфальтове покриття та фундаменти недобудованих будівель. Міністр Сергій Шкарлет також обіцяв раніше, що будівництво не зашкодить жодному дереву, яке росте на території.

Раніше повідомлялося, що 31 травня глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який дає старт проєкту Президентського університету. Він має стати сучасним інноваційним освітнім та науковим центром, що зокрема забезпечить підготовку лідерів для стратегічних галузей розвитку держави.

Будівництво триватиме три роки і коштуватиме 7,2 млрд грн, площа забудови – понад 2,5 га.

Як писали раніше НЕРУХОМІ, Держінспекція архітектури та містобудування заборонила будівництво житлового комплексу на території Національного авіаційного університету. Тут планують збудувати 14 житлових будинків, загальна площа житла складе понад 107 тисяч квадратних метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом