У Маріуполі окупанти знесли будинок, не давши людям забрати речі

У Маріуполі російські окупанти знесли житловий будинок на вулиці Троїцькій, 59, не давши жителям забрати речі, які могли вціліти.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Телеграм-каналі.

Як він розповів, знесення відбувалося без попередження, маріупольці втратили останнє, не встигнувши забрати речі.

У ході російської агресії було пошкоджено або зруйновано 1356 будинків, більшу частину з них уже не вдасться відновити. Загалом на відновлення міста потрібно близько 14 млрд доларів, а займе це від 7 до 10 років. Відповідні дані навів міський голова Вадим Бойченко.

"Остаточну цифру буде названо після оцінки зруйнованих будинків після деокупації. Про готовність допомагати у відновленні вже заявив Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес", - розповів радник мера.

Він також висловив сподівання, що у Плані Маршалла щодо відновлення України окремим пунктом пропишуть і допомогу Маріуполю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Швейцарії на конференції в Лугано було прийнято підсумкову декларацію проєкту з відновлення України, яка постраждала внаслідок російської агресії. Проєкт передбачає надання Україні 750 млрд доларів. План відновлення розрахований на 10 років, складається із трьох частин: гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури, підтримки економічних реформ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом