У Маріуполі лихвар на махінаціях з житлом "заробив" 2 млн: як попалися на вудку

У Маріуполі шахрай продав шість квартир своїх жертв, "заробивши" таким чином близько двох мільйонів гривень.

Про це у понеділок, 27 липня, повідомили в пресслужбі прокуратури Донецької області.

Як повідомляють правоохоронні органи, чоловік давав гроші у борг, зобов'язуючи підписувати довіреності на його ім'я щодо розпорядження об'єктами нерухомості. Після чого, під приводом застави, отримував від громадян всі документи на майно. Як з'ясувалося, такою діяльністю чоловік займався з 2016 року, він розміщував у Маріуполі оголошення з кредитування населення під заставу нерухомості.

"Однак до закінчення терміну погашення заборгованості він продавав від імені громадян нерухомість у власних інтересах. За такою схемою шахрай заволодів 6 квартирами загальною вартістю 2 млн грн", – розповіли у прокуратурі.

Правоохоронці також уточнили, що досудове розслідування вже завершено, вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Крім того, перевіряється причетність шахрая до незаконного заволодіння ще 20 квартирами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові 41-річний шахрай привласнив п'ять квартир, господарі яких померли, а спадкоємці не встигли вступити у права володіння або ж відсутні.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом