У Києві у Вавриша заарештували землю: ДБР серйозно взялося за забудовника

Слідча суддя Жовтневого районного суду Полтави заарештувала майже 30 га на 22-му км Харківського шосе у Дарницькому районі Києва, а також - майже 13 га на вул. Набережно-Хрещатицька у Подільському районі столиці.

Про це свідчать постанови суду від 31 липня, передають "Наші Гроші".

Як відзначають автори видання, ці ділянки, а також об'єкти незавершеного будівництва на них, стали речовими доказами у кримінальному провадженні, яке розслідують слідчі Державного бюро розслідувань. Процесуальний нагляд за слідством здійснює Офіс Генпрокурора.

У своєму клопотанні прокурор послався на те, що посадові особи Київської міськдержадміністрації в змові з іншими невстановленими особами умисно, з метою одержання неправомірної вимоги для компаній Saga Development Андрія Вавриша і Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка, а також інших осіб, сприяють останнім у протиправній забудові трьох ділянок площею 12,93 га по вул. Набережно-Хрещатицька і Набережно-Лугової багатофункціональним комплексом у складі ЖК НОВИЙ ПОДІЛ шляхом реконструкції майнового комплексу під багатофункціональний комплекс.

Слідство встановило, що цільове та функціональне призначення ділянок - громадська забудова. І наміри побудувати житловий комплекс під виглядом "багатофункціонального комплексу" їм не відповідають. Крім того, ділянки знаходяться у межах історичного ареалу Києва, і на них неможлива забудова без дозволу Мінкульту.

Інвестором забудови є група компаній Saga Development, бенефіціарним власником якої є Андрій Вавриш. До заснування компанії у 2015 році він працював заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Як вказує слідство, Вавриш "неодноразово виявляв протиправний інтерес до вказаних земельних ділянок з метою подальшої забудови на них житлових будинків, особисто погоджував завдання на розробку детального плану території в межах, зокрема, вул. Набережно-Лугова у Подільському районі міста Києва, тобто вже на той момент готував зазначені земельні ділянки для подальшої їх забудови".

Будівництво заплановано на трьох ділянках площею 12,23 га, 0,21 га та 0,49 га, які визнані речовими доказами у кримінальному провадженні. Перші дві знаходяться на праві постійного користування в ПАТ "Київський річковий порт", а третя - в оренді у ВАТ "Торгрічтранс".

Забудова поки ще не проводиться, в травні ДАБІ відмовила забудовникам у видачі дозволу на проведення будівельних робіт.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом