У Києві "по-тихому" вирішили знести історичні будівлі пивзаводу на Деміївці

У Києві знову розпочали демонтажні роботи будівель на території колишнього пивзаводу Шульца, розташованого в районі Деміївки.

Про це написав краєзнавець Антон Короб на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, весь комплекс був збудований у XIX столітті, будівлі представляють архітектурну цінність, проте власники вирішили потроху розбирати цегляну кладку "без зайвого гулу від контролюючих органів та небайдужих громадян".

Він нагадав, що у 2021 році розібрали один із перших виробничих корпусів. Наприкінці цього року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі. Днями стало помітно, що вже розбирають сушильну вежу, а корпус, до якого вона прилягала, був повністю зруйнований, хоча ще рік тому він був цілим.

Як повідомляють ЗМІ, нинішнім власником 3 га землі Київського пивзаводу є благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд "Фонд національного благополуччя Криму". За даними YouControl, з цим фондом через компанію "Астем фаундейшн" пов'язаний Рефат Умеров, який раніше був радником народного депутата.

Є ймовірність, що згодом ці 3 га київської землі буде забудовано житловими будинками, квартири в яких продаватиме саме ТОВ "Комплекс Жовтневий 40" Рефата Умерова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , раніше, щоб зберегти пам'ятник архітектури – пивоварний завод Ріхерта, який знаходиться у Києві на вулиці Кирилівській, 35, - від власника вимагали укласти охоронний договір.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом