У Києві десятки хмарочосів, а у пожежників тільки дві драбини, здатні дотягнутися до верхніх поверхів – Дубинський

У Києві в пожежних частинах є тільки дві довгомірні драбини, які здатні піднятися вище 30-го поверху в разі виникнення надзвичайних ситуацій. При цьому кількість висоток в столиці продовжує зростати.

Про це заявив народний депутат України Олександр Дубинський у своєму відео-блозі.

"У Києві тільки дві довгомірні дрпбини, які здатні дістати вище 30-х поверхів, а будівель, які перевищують 90 метрів – вже десятки. А буде ще більше", - підкреслив нардеп.

Коментуючи ситуацію з пожежою, що сталася в ЖК Зелений острів-2, політик заявив, що проблема в столиці України з часом буде тільки посилюватися.

"Затверджено плани територій, які не передбачають проїзд пожежної або іншої рятувальної техніки. Не передбачені варіанти евакуації людей. Зараз нічого не змінилося, план міста залишається хаотичним, непродуманим з точки зору евакуації людей у разі небезпеки", - повідомив Дубинський.

Крім того, він зазначив, що столична влада поки не планує забезпечити пожежні частини технікою, яка б дозволила дістатись до останнього поверху висотки.

"Спочатку узгоджуються детальні плани територій, які не передбачають проїзд рятувальної техніки, виростають висотки у місцях, де неможна просто поставити машину", - додав депутат.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві на початку місяця горіла чергова висотка. Цього разу подія сталася на вулиці Сікорського, 4 у житловому комплексі Зелений Острів-2.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

160

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом