У Хмельницькому за гроші ЄС збудують новий мікрорайон із соцжитлом

Влада Хмельницького за підтримки Європейського Союзу має намір побудувати у місті новий мікрорайон із соціальним житлом. Як розповів мер Олександр Симчишин, масштабне будівництво пообіцяли профінансувати західні партнери.

Як повідомляє Zaxid.net, поки точно не відома кількість будинків, які планують звести, проте сам процес будівництва має вже розпочатися наприкінці весни або на початку літа. Житло буде у комунальній власності, тож приватизувати його неможливо.

Сьогодні у Хмельницькому та приміських населених пунктах проживає близько 25 тисяч переселенців, які через російських агресорів змушені були покинути свої будинки. Щоб забезпечити їх квартирами, міськрада розглядає будівництво нового мікрорайону між мікрорайоном Гречанани та селом Олешин за гроші ЄС.

"Місто відповідає у цьому проєкті за підведення комунікацій (підводимо воду, каналізацію, організовуємо систему теплопостачання, будуємо окрему котельню). Також відводимо земельну ділянку, а Європейський Союз фінансує будівництво", - розповів Симчишин.

Також для забезпечення переселенців житлом було проведено реконструкцію існуючих будівель. Йдеться, зокрема, про приміщення на вулиці Інститутській, 12/1 та Кам'янецькій, 74, де приміщення були нежитлові, але вони переведені у статус житлових. Це будуть смарт-кімнати гуртожитку для близько 230 осіб. Роботи виконуються за грантові кошти Євросоюзу, які не треба повертати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше урбаніст із Цюріха (Швейцарія), засновник дизайнерської студії Van de Wetering Atelier für Städtebau Хан ван де Ветерінг заявляв, що переселенців необхідно інтегрувати в життя міст, а місцеві жителі мають їх бачити та контактувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом