Переселенці мають бути інтегровані у життя міст – урбаніст

Переселенці мають бути інтегровані у життя міст, місцеві жителі мають їх бачити та контактувати з ними.

Про це заявив урбаніст із Цюріха (Швейцарія), засновник дизайнерської студії Van de Wetering Atelier für Städtebau Хан ван де Ветерінг під час відкритої онлайн-лекції, повідомили порталу НЕРУХОМІ організатори ГО STEM is FEM. Лекція відбулася за підтримки програми "Мріємо та діємо".

Ветерінг розповів, що "стару" урбаністику було орієнтовано на простори, архітектуру людських масштабів. Водночас, сучасна урбаністика вже не орієнтується на ці об'єкти, а, наприклад, зараз будують чимало хмарочосів. Більш того, простори, будівлі, зазвичай, поділяють за призначенням. Сьогодні урбаністика рухається у напрямку більшого поділу таких об'єктів. А ще архітектура, простори стають монотоннішими на відміну від "старої" урбаністики.

Одним із прикладів "нової" урбаністики є проєкт Вінниці, у розробці якого брав участь Ветерінг. За його словами, мета проєкту – зробити місто більш компактним, комфортним та ефективним, у плані коштів зокрема.

"Ми не хочемо, щоб наші міста надто розширювалися, тому що це надто дорого. У нас була ідея зробити зелену смугу навколо міста, щоб вона була компактною", – каже Ветерінг.

Він додає, що оскільки Вінниця стала притулком для багатьох переселенців, потрібно їх інтегрувати безпосередньо до міста, а не відселяти за його межі, плануючи та розвиваючи відповідну інфраструктуру, ухвалюючи найбільш фінансово ефективні рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ГО STEM is FEM запустила серію відкритих лекцій навчального онлайн-курсу з урбаністики, що реалізується за підтримки програми "Мріємо та діємо". Громадську організацію було створено з ініціативи Founding Partner Roosh Сергія Токарєва, щоб популяризувати STEM-професію серед дівчат.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом