У Гостомелі чиновники розікрали виділені на ремонт пошкодженого житла кошти

Чиновники Гостомельської селищної військової адміністрації привласнили 5 млн гривень, які буди виділені на облаштування укриттів та ремонт пошкоджених від обстрілів російських окупантів житлових будівель.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Правоохоронці розслідують розкрадання коштів, призначених для ремонту житла у Гостомелі
esbu.gov.ua

Як з'ясували слідчі, договори з підрядними організаціями укладалися із завищеними цінами. Фактичні будівельні роботи були виконані не в повному обсязі, а окремі роботи загалом провели комунальники, про що свідчать акти виконаних робіт. При цьому підрядники перераховували кошти на рахунки фіктивних компаній і згодом переводилися в готівку. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить понад 5 млн гривень.

Порушено кримінальне провадження, фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Гостомелі спалахнув скандал навколо будівництва модульного містечка. Забудовник хоче засудити голову Гостомельської ВА за будівництво житла для переселенців, під час чого компанія зазнала матеріальних збитків.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук