У Дубаї навколо знаменитої висотки Бурдж-Халіфа збудують кільцеподібну будівлю


У Дубаї (ОАЕ) збудують новий кільцеподібний хмарочос, який оточуватиме найвищу будівлю на планеті – Бурдж-Халіфа.

Як повідомляє ArchDaily, проєкт розробило арабське архітектурне бюро ZNera Space. На їхню думку, цей хмарочос символізує "безперервний мегаполіс" - споруду з квартирами, парками та власним транспортом.

Навколо Бурдж-Халіфи збудують кільцеподібний хмарочос
archdaily.com

За задумом архітекторів, проєкт Downtown Circle передбачає встановлення гігантської кільцеподібної конструкції завдовжки 550 метрів. Його будівництво покликане розв'язати питання з безперервним зростанням населення світу та зміни структури міських центрів. Не винятком є і Дубай, де стрімкий розвиток урбанізації призвів до збільшення висотних будівель. Однак, замість того, щоб рости вгору, архітектори вирішили розташувати новий кільцевий хмарочос навколо вже існуючої будівлі.

Навколо Бурдж-Халіфи збудують кільцеподібний хмарочос
archdaily.com

У діаметрі будівля матиме 3 км, і оскільки поряд знаходиться хмарочос Бурдж-Халіфа, з вікон відкриється гарний вигляд та чисте повітря. Розмістяться тут культурні центри, офіси та житлові приміщення.

Навколо Бурдж-Халіфи збудують кільцеподібний хмарочос
archdaily.com

Будівля складатиметься з двох кілець, пов'язаних скайпарком – великою зеленою зоною. Її обладнають системами зі збирання дощової води та сонячними батареями. Конструкція зможе вловлювати та утримувати вуглець, фільтрувати повітря від забруднювальних речовин, а також забезпечувати виробництво харчових продуктів з рослин, що тут ростуть. Фактично, це буде "оазис" серед курного міста.

Для комфортності відвідувачів будівля буде мати свій транспорт – підвісні капсули, здатні рухатися по колу і переміщатися на нижні яруси. Їхня швидкість – 100 км/год, при цьому гостям надається можливість огляду на 360 градусів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Саудівській Аравії збираються звести ооризонтальний хмарочос, протяжністю 170 кілометрів. Втім, його будівництво ускладнено низкою чинників.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук