У Бучі призупинили будівництво школи через конфлікт з литовськими партнерами

1 хв


Фонд “BaltCap” і компанія “Nullus” покидають участь у проєкті будівництва нової школи у Бучі через звинувачення у нецільовому використанні коштів. Про це повідомляє Verslo žinios.

“Наразі, згідно з вимогами та процедурами українського законодавства, готуються документи про вихід дочірньої компанії BaltCap Nullus”, — зазначив Айварас Каралюс, керівник бізнес-групи литовського капіталу “BT Invest”, яка сприяє проєкту.

Представники “BaltCap” повідомили, що виходять з проєкту через звинувачення проти колишнього партнера Шарунаса Степуконіса. Йому висунули звинувачення у нецільовому використанні щонайменше 27 мільйонів євро.

Вартість будівництва оцінюють у 18 мільйонів євро. Школу планували відкрити у 2025 році. Будувати мали за кошти спеціального фонду, в який входили “BT Invest”, “BaltCap”, “1K” та інші литовські бізнеси й організації. “Nullus” мав відповідати за реалізацію проєкту.

Архітектурний проєкт розробляла литовська студія “2L Architects” та українська “BAUST architects”. Дизайн інтер’єрів створює українська студія “Martins”.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, на Прикарпатті на будівництві школи вкрали 10 млн гривень.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

688

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом