Протирадіаційне укриття для школи побудують у Борисполі

1 хв

У Борисполі, місто Київської області, триває будівництво протирадіаційного укриття для ліцею "Патріот". Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Будівництво проводять за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Роботи з облаштування фундаменту, стін та перекриття вже завершені, включаючи етапи земляних робіт та встановлення монолітних конструкцій. Зараз проводять внутрішні роботи — будівництво міжкімнатних стін, оздоблення приміщень тощо.

"В укритті будуть встановлені системи вентиляції та кондиціювання повітря, водопостачання і каналізації, опалення. Крім звичайних кімнат для перебування, у сховищі облаштують медкабінет, ігрове приміщення та їдальню", — йдеться в повідомленні КОВА.

Ліцей відвідують майже 1000 учнів, а укриття розраховане на одночасне перебування 500 осіб. Це, за словами пресслужби, дозволить створити умови для позмінного навчання в очному форматі. Також при будівництві враховують всі елементи для інклюзивності та доступності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, в серпні 2023 року затвердили проєкт нових державних будівельних норм щодо проєктування та будівництва захисних споруд, а також реконструкції існуючих. Проєкт затверджений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

569

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом