У Бельгії збудують містечко для українських біженців

Влада бельгійського Гента минулого тижня заявила, що планує розпочати роботу зі створення містечка для українських біженців.

Як повідомляє видання The Mayor, за планами перші мешканці оселяться у цьому містечку вже на початку 2023 року. Селище біженців буде розташоване у полі на околиці Гента. Тим часом зазначається, що ще до напливу біженців, місцевий ринок нерухомості страждав від перевантаження. Згідно з проведеними раніше дослідженнями, минулого літа 10 тисяч студентів відчували брак орендного житла в Генті.

Внаслідок розв'язаної росією війни на території України, близько 6,6 млн українців змушені були тікати, покинувши свої домівки. За даними ООН на 16 серпня, у Бельгії було зареєстровано понад 52 тисячі біженців. За місцевими даними, у Фландрії зареєстровано близько 16 тисяч людей, які втекли від війни. У Генті, за підрахунками місцевої влади, проживають 332 українці – головним чином їх прихистили жителі міста.

Роботи зі зведення нового містечка мають розпочатися у вересні та завершитися до кінця року. Загальна кількість квартир у ньому буде близько 200, таким чином населення міста буде розраховане на 600 осіб. Гент співпрацюватиме з фламандським урядом, який профінансує будівництво, і це має допомогти вирішити низку проблем на регіональному рівні.

Поки війна не закінчилася в Україні, варто очікувати на прибуття нових біженців. Міністр житлового будівництва Маттіас Діпендале пояснив, що Фландрія приділяє велику увагу якості житла, яке вона може надати біженцям. Він зазначив, що подібні проєкти також сприяють зниженню додаткового навантаження на ринок житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Чехія виявила бажання очолити процес повоєнного відновлення України. Було надано документ, в якому вказано ключові потреби, пов'язані з відновленням інфраструктури, що постраждала під час російської агресії. Чехія зараз головує в Євросоюзі та має можливості, щоб допомогти Україні. Відомо, що Міністерство промисловості Чехії заснувало "Бізнес-клуб Україна" як платформу для узгодження потреб нашої країни та пропозицій чеських компаній.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом