Суд зобов'язав забудовника заплатити інвестору за затримку будівництва

В Україні стався безпрецедентний випадок: забудовника зобов'язали виплатити інвестору 350 тисяч гривень за зрив термінів здачі житлового будинку в експлуатацію.

Відповідне рішення виніс Верховний Суд.

Як зазначається, інвестори до цього часу не могли стягнути із забудовника моральну компенсацію за порушення строків здачі, оскільки в договорах подібна ситуація раніше не прописувалась. Проте Верховний Суд розглянув справу про стягнення із забудовника компенсацій за несвоєчасну здачу житла. Так, судді виносячи це рішення, керувалися законом "Про захист прав споживачів".

В ефірі телеканалу "Україна 24" повідомили, що йдеться про забудовника Capital Rialti та його житловий комплекс Родинний Затишок.

Згідно з даними ресурсу НЕРУХОМІ, ЖК знаходиться в Києві за адресою: бул. Ярослава Гашека, 20, 22, 24 у Дніпровському районі. Будинок вже побудований, але не введений в експлуатацію.

Відзначимо, що проєкт закону, що захищає права інвесторів перед недобросовісними забудовниками, був опублікований в понеділок, 5 жовтня, на сайті Мінрегіону. Як підкреслюють автори, він має очистити ринок нерухомості від різного роду незаконних схем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом