Суд змусив забудовника відновити територію біля озера Вирлиця

Північний апеляційний суд Києва 4 жовтня ухвалив рішення на користь прокуратури міста, яким зобов'язав компанію "Мрія-Інвест" повернути територію, що входить до акваторії озера Вирлиця у належний вигляд.

За словами депутатки Київради Євгенії Куліби, прокуратура вимагала в суді визнати незаконним та скасувати рішення Київради про передачу ділянки площею 19,72 гектара в оренду для будівництва ТРЦ, визнати договір оренди цієї землі недійсним, скасувати державну реєстрацію права оренди на цю ділянку, зобов'язати компанію Мрія-Інвест" звільнити цю землю, привівши її у відповідний для використання стан.

Як відомо, 2005 року Київрада дозволила орендувати частину озера для будівництва торговельно-розважального центру. Компанія "Мрія-Інвест" засипала піском близько семи гектарів озера.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, Державна екологічна інспекція Київського округу заборонила проводити будівельні роботи біля Вирлиці. Проте забудовник фактично розпочав підготовчі роботи до будівництва торговельно-розважального центру. За проєктом тут будуть відпочинкові зони з атракціоном, кінотеатром, боулінгом, торгові площі, ресторани та інші заклади. Вартість проекту оцінили у 92 млн гривень.

Київрада збиралася оголосити цю територію ландшафтним заказником, проте мер Віталій Кличко, на засіданні Київради 24 червня 2021 року, публічно підтримав забудовника та переконав депутатів почекати з цим рішенням. Як прокоментував це сам Кличко, він нібито був категорично проти забудови, поки "не ознайомився з проєктом забудови".

За даними порталу YouControl, ТОВ "Мрія-Інвест" зареєстрували у вересні 2003 року. Керівником вважається Наталія Науменко. З компанією також пов'язаний і колишній шкільний друг мера Віталія Кличка Юрій Іонанов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

226

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом