Суд відпустив чиновника, який "розтратив" 4 млн на квартирах для воїнів АТО

Колишнього чиновника Черкаської обласної держадміністрації Олександра Криворучка, обвинуваченого у закупівлі житла для воїнів АТО за завищеними цінами, звільнив від відповідальності Придніпровський райсуд Черкас.

Про це пишуть місцеві ЗМІ, посилаючись на постанову суду.

Як зазначається, йдеться про закупівлю житла для бійців АТО у кінці 2015 року. Тоді було придбано 20 квартир для сімей загиблих військовослужбовців, а також для інвалідів I-II групи з числа військових, які брали участь в бойових діях на Донбасі. Більшу частину квартир купили у новобудові на вулиці Байди Вишневецького, 97 у Черкасах.

Криворучко, будучи розпорядником коштів, уклав договори купівлі-продажу квартир за завищеною ціною, що не встановивши їх реальної ринкової вартості, не впевнився в реальному завищенні запропонованих цін і не вчинив дій щодо відхилення таких пропозицій. В результаті держава отримала збиток в 3,9 млн гривень, що підтверджено даними експертиз.

Підозру ексчиновнику Черкаської ОДА оголосили ще у липні 2017, в кінці липня того ж року обвинувальний акт передали до суду. В судовому засіданні сторона захисту клопотала про закриття кримінального провадження через закінчення терміну давності, при цьому Криворучко свою провину визнав. Представник прокуратури в судовому засіданні не заперечував проти звільнення обвинуваченого від відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Тому суд виніс постанову, якою закрив провадження за строками давності і звільнив підсудного від кримінальної відповідальності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у 2019 році за рахунок міського бюджету Києва отримали нові квартири 110 учасників АТО, які потребували поліпшення житлових умов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом