Суд розгляне незаконність ліквідації ДАБІ

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом про визнання незаконною постанови Кабміну, якою було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"Серед інших вимог позову до Кабінету міністрів – визнати недійсною постанову №219 від 13.03.2020 р "Про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду".

На думку позивача, оспорювані постанови порушують норми ЗУ про "Про архітектурну діяльність" та "Про регулювання містобудівної діяльності", суперечать один одному і створюють ситуацію невизначеності між органами державної влади, відповідальними за цю сферу", – йдеться у повідомленні.

Справа розглядається в Окружному адміністративному суді Києва
flickr.com

Суд призначив підготовче судове засідання на 12 серпня 2020 року.

Як передає "Інтерфакс-Україна", згідно з Єдиним держреєстром судових рішень, позивачем у цій справі виступає громадська організація Мінбуд, створена 4 березня 2020 року і зареєстрована в селі Чайки Києво-Святошинського району Київської області.

"Серед засновників ГО - керуючий власник девелоперської компанії ОМОКС, забудовника ЖК ЧАЙКА, Олексій Кулагін з дружиною Оксаною, а також президент Всеукраїнського союзу виробників будматеріалів Іван Салій.

Крім того, засновниками ГО "Мінбуд", за даними Єдиного держреєстру, значиться глава комітету Незалежної медіа-профспілки України в місті Києві Владислав Сидоренко

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе, на даному етапі реформа ДАБІ не стимулює, а гальмує розвиток будівництва.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук