Суд повернув Києву земельну ділянку в Печерському районі вартістю 37 млн гривень

1 хв


Прокуратура через суд ухвалила рішення повернути громаді міста земельну ділянку в Печерському районі вартістю понад 37 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Господарський суд Києва за позовом органів Київської міської прокуратури ухвалив рішення повернути столичній громаді земельну ділянку на вул. Архітектора Городецького у Печерському районі міста Києва вартістю понад 37 млн гривень. 

“Установлено, що у 2009 році рішенням Київської міської ради продано товариству земельну ділянку площею 0,5 га для будівництва, експлуатації та обслуговування підземного багатоповерхового паркінгу з вбудованими та прибудованими приміщеннями” — йдеться у повідомленні.

Проте, окрім прибудинкової території житлового будинку по вул. Архітектора Городецького, 6а та проїзду до неї, в межах земельної ділянки знаходяться технологічні споруди Київського метрополітену. Згідно з вимогами законодавства це виключає можливість продажу землі у приватну власність. 

“В той же час спірна земельна ділянка неодноразово перепродавалась та в подальшому була поділена на 3 нові земельні ділянки, власником яких стала іноземна приватна компанія”, — зазначається у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в Києві апеляційний суд за позовом органів прокуратури повернув земельну ділянку у Соломʼянському районі. ЇЇ площа 0,12 га і вартість понад 6,2 млн гривень. Товариство після набуття права власності на нерухоме майно самочинно провело його реконструкцію, в результаті чого площа нерухомості збільшилася. 
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом