Суд повернув Києву приміщення на Печерську вартістю 5 млн гривень

1 хв

Прокуратура Києва повернула через суд у комунальну власність приміщення на Печерську вартістю понад 5 млн гривень, яким незаконно заволоділи шахраї. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“Завдяки зусиллям Київської міської прокуратури постановою Верховного Суду задоволено касаційну скаргу прокурора та залишено в силі рішення суду першої інстанції про витребування до комунальної власності приміщення у Печерському районі міста Києва. Його вартість понад 5 млн гривень, площа - 80,4 кв. м”, — йдеться у повідомленні.

Нежитлові приміщення загальною площею понад 160 кв. м. по вул. Михайла Бойчука, 1/2 в м. Києві зареєстровані на праві власності за громадою в особі Київської міської ради. Але шахраї підробили свідоцтва про право власності, а згодом у 2019 році зареєстрували право власності на це ж приміщення зі зміненими технічними характеристиками та здійснили його перепродажу іншим юридичним особам.

Тому прокурори звернулись до суду з позовом про повернення до комунальної власності цього приміщення. Зараз у справі винесли остаточне судове рішення, а приміщення передали територіальній громаді Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також на Печерську забудовник збирався спотворити пам'ятку архітектури. Прокуратура Києва змогла відсудити у приватної фірми земельну ділянку історико-культурного призначення.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом