Суд повернув дві земельні ділянки на Троєщині вартістю у пів мільярда гривень

1 хв

Господарський суд Києва скасував рішення про державну реєстрацію права власності на кілька об'єктів нерухомості на Троєщині. Орендар земельної ділянки намагався заволодіти територією загальною площею 6,39 га. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Прокуратура оцінює дві ділянки на вулиці Милославській, 2д, і Милославській, 2г у 531 млн гривень.

У 2005 році Київрада здала 7,3 га землі у 25-річну оренду ПрАТ "Квадрат-Україна". Цільовим призначенням було будівництво торговельно-розважального комплексу. Проте будівництва там не було, а орендар просто почав використовувати частину землі як стоянку для автомобілів. Через це у 2021 році Київрада подала позов на розірвання договору оренди через суд. Програвши усі три інстанції, орендар спробував через реєстрацію власності на побудовані там нежитлові будівлі, зберегти право на земельні ділянки.

"Установлено, що у січні 2022 року державним реєстратором, в порушення вимог чинного законодавства та за відсутності необхідних документів, здійснено державну реєстрацію права власності на нежитлові будівлі по вул. Милославській загальною площею 209 кв.м за одним із столичних товариств", — йдеться у повідомленні.

Після звернення прокуратури до суду, ТОВ "Квадрат-Україна" продало цю нерухомість компанії "Слетекс-Троєщина", яка передала її в іпотеку Prysen Investments Limited. За рішенням суду ці дії скасували.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше на Троєщині Північний апеляційний суд повернув столичній громаді понад 375 гектарів землі. Приватна фірма спромоглася зареєструвати за собою право постійного користування на зазначені земельні ділянки у 2020 році. Реєстрацію було здійснено без рішення Київради, а завдяки нотаріусу, який вніс відомості до Держреєстру прав на нерухоме майно.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

5.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом