Суд повернув державі землю на Хмельниччині вартістю 1 млрд гривень

1 хв

Окружна прокуратура Волочиська у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 га. Про це повідомила пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Ділянки вартістю 1,1 млрд гривень належали приватному підприємству з Волочиська, яке отримало землю у користування незаконно. У прокуратурі зазначають, що власника підприємства раніше звинувачували у злочинах проти національної безпеки України.

“Органи місцевого самоврядування не ухвалювали рішення про передачу землі у постійне користування, а державні акти не видавалися. Отже, підприємство не могло набути цього права в установленому законодавством порядку”, — йдеться у повідомленні.

Прокуратура подала до суду позови про зобов'язання повернути ділянки міській раді Волочиська. Суд задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Господарський суд за позовом Київської обласної прокуратури повернув державі Саливонківське водосховище та земельну ділянку вартістю понад 8 млрд гривень. Призначення водосховища комплексне — промислове водопостачання, зрошення, риборозведення, рекреація.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

460

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом