Суд повернув державі землі в Київській області вартістю 8 млрд гривень

1 хв


Господарський суд за позовом Київської обласної прокуратури повернув у державну власність Саливонківське водосховище та земельну ділянку вартістю понад 8 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Прокурори у суді довели, що суб’єкт господарювання незаконно використовував водний об’єкт та земельну ділянку під ним для рибогосподарської діяльності”, — йдеться у повідомленні.

Субʼєкт господарювання вирощував та виловлював рибу на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації водойми, але без отримання правовстановлюючих документів. Законом України не передбачена можливість використання водних біоресурсів без отримання права на водні об’єкти та земельні ділянки під ними.

“З цих підстав прокуратура звернулась до суду з позовом, який Господарський суд Київської області задовольнив в повному обсязі”, — зазначається у повідомленні.

Саливонківське водосховище збудували у XIX століття. Його площа 220 га, обсяг 4,8 млн кубометрів. Призначення водосховища комплексне — промислове водопостачання, зрошення, риборозведення, рекреація.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Господарський суд Києва скасував рішення про державну реєстрацію права власності на декілька об'єктів нерухомості на Троєщині. Програвши усі три інстанції, орендар спробував через реєстрацію власності на побудовані там нежитлові будівлі, зберегти право на земельні ділянки загальною площею 6,39 га.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.9т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом