Суд поновив оренду землі під забудову біля берега Дніпра, незважаючи на рішення Київради

Господарський суд Києва скасував рішення міськради і відновив оренду землі під забудову на березі Дніпра.

Як повідомляють "Наші гроші", відповідне рішення суд виніс 13 серпня. Договір відновлений на той самий термін (5 років) і на тих самих умовах за позовом ТОВ "ЛВ-Холдинг".

19 грудня 2019 Київрада прийняла рішення про відмову у поновленні оренди "ЛВ-Холдинг". У суді представник Київради заявив, що компанія, зокрема, не дотрималася обмежень у використанні ділянок. Як заявили у Київраді, ця територія входить у межі ландшафтної пам'ятки місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро", що підтверджується виписками з містобудівного кадастру. Втім, суд з доводами чиновників не погодився.

Суд дозволив оренду землі під забудову біля Дніпра
pixabay.com

Крім того, суд прийшов до висновку, що зазначені ділянки не входять до пам'ятки місцевого значення оскільки "її кордони законодавчо не визначені".

Власниками ТОВ "ЛВ-Холдинг" є Олександр Пугач (98%) і Андрій Поминальний (2%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до Печерського районного суду Києва направлено обвинувальні акти проти двох чиновників столичної облдержадміністрації, які здали в оренду елітну нерухомість у центрі міста за ставкою 1 гривня на рік.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук