Суд дозволив компанії племінника Юрашеве будувати ЖК на Кудряшова

Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Київради в частині затвердження детального плану територій на вулиці Кудряшова, 14а.

Як повідомляють "Наші Гроші", про це свідчить рішення суду від 22 липня. Позов про скасування ДПТ подало ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Сервісшіна" ЛТД. Фірма заявила, що Департамент містобудування КМДА протягом чотирьох років неоднозначно трактує функціональне призначення ділянки площею 0,39 га за вказаною адресою, що знаходиться в оренді товариства. Так, компанія говорить, що зверталася за містобудівними умовами і обмеженнями для забудови, і отримувала відмову.

Київрада і Департамент проти позову фірми заперечували. Зокрема, Київрада в суді заявила, що відповідно до містобудівної документації 90% площі зазначеної ділянки віднесені до території зелених насаджень загального користування. Розглянувши доводи сторін, ОАСК повністю задовольнив позов "Сервісшіни".

Суд вбачає, що ДПТ визначає функціональне призначення території, що знаходиться в оренді позивача на вул. Кудряшова, 14а, як зелені насадження загального користування, водночас за даними Генерального плану міста Києва, каже суд, така територія за функціональним призначенням частково віднесена до територій комунально-складських, а частково до територій житлової багатоповерхової забудови. Більш того, наявність на такій ділянці зелених насаджень документально не підтверджується, додав суд.

"Сервісшіна" є власником нежитлових будівель літ. А, Б, В загальною площею 650,7 кв м на вул. Кудряшова, 14а. Будинки розташовані на комунальному ділянці площею 0,39 га. Цю ділянку "Сервісшіна" отримала в оренду на 10 років у 2004 році для реконструкції існуючої станції технічного обслуговування під торговельні й складські будівлі і споруди з подальшою експлуатацією та обслуговуванням. У 2016 році договір оренди був поновлений ще на 10 років.

Відомо, що фірма намагалася змінити цільове призначення ділянки - під житлове будівництво. Так, у грудні 2016-го Департамент містобудування погодив відповідний проєкт землеустрою, а також підготував проєкт рішення Київради про зміну цільового призначення ділянки на вул. Кудряшова, 14а, який передав на розгляд ради. Однак, в жовтні 2017 року Управління правового забезпечення діяльності Київради надало рекомендації, згідно з якими цей проєкт повернули на доопрацювання.

Потім, вже у 2019 році, "Сервісшіна" зверталася до Департаменту містобудування із заявами про видачу містобудівних умов і обмежень забудови ділянки на вул. Кудряшова, 14а для реконструкції існуючої станції технічного обслуговування під житловий комплекс з паркінгом. І отримувало відмови, зокрема, через невідповідність намірів забудови містобудівної документації, згідно з якою - це переважно територія зелених насаджень загального користування.

Зазначимо, що з 2017 року категорично проти будівництва багатоповерхового житлового комплексу на вул. Кудряшова, 14а виступали кияни.

Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціаром є компанія "Севен Хіллс Менеджмент Лімітед", засновник якої – Андрій Манжелей. За даними ЗМІ, Манжелей є племінником мільярдера Леоніда Юрашеве, який входить до рейтингу Forbes "Найбільші рантьє України". Йому належать чотири київських готелі: дві "п'ятірки" – InterContinental Kyiv і Fairmont Grand Hotel Kyiv, дві "четвірки" – Riviera House і Alfavito.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, через погану роботи зливової каналізації під час негоди затопило частину вулиці Кудряшова. Це сталося якраз біля ділянки, де Інтергал-Буд зводить житловий комплекс CITY HUB.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом