Справа про хабар голові ДІАМ: детективи НАБУ завершили досудове розслідування

Завершено досудове розслідування, яке проводили детективи НАБУ у справі про хабар голові Державної інспекції архітектури та містобудування Семену Кривоносу з боку забудовника.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, у рамках розслідування було встановлено, що забудовник запропонував голові ДІАМ близько 120 тисяч доларів США за те, щоб той, попри порушення, видав сертифікат готовності об'єкта до експлуатації. Як уточнили правоохоронці, йдеться про житлову висотку у Києві. Матеріали кримінального провадження відкрили стороні захисту для ознайомлення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Семен Кривонос 1 лютого розповів, що представник одного із забудовників пропонував йому хабар у розмірі 120 тисяч доларів, щоб той посприяв у прийнятті в експлуатації житлової висотки у Києві. Як і належить порядному чиновнику, Кривонос повідомив про порушення у відповідні правоохоронні органи.

За даними ЗМІ, детективи НАБУ затримали якогось Сергія Саміляка, який, як зазначив головний редактор Цензор.net, міг представляти інтереси забудовника ЖК Терракота. Проте в експертній спільноті одразу розкритикували цю версію. Офіційно поки не повідомляли, хто наважився запропонувати хабар голові ДІАГ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом