Справа "Квітів України": суму стягнення з архітектора зменшили у 12 разів

Позов власника павільйону "Квіти України" до архітектора будівлі Миколи Левчука Київський апеляційний суд задовольнив частково, суттєво зменшивши суму відшкодування.

Про це розповіли у співтоваристві "Зберегти Квіти України".

Після того, як забудовник виграв суди першої та апеляційної інстанції, він вимагав від автора проєкту відшкодувати судові витрати у розмірі 300 тисяч гривень. Останній суд врахував аргументи адвокатів Миколи Левчука про неадекватність затребуваної забудовником суми та задовольнив клопотання про зниження суми у 12 разів – до 25 тисяч гривень. Ці гроші вже зібрали активісти із Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , за словами активістів, власник "Квітів України" неодноразово чинив тиск на архітектора Левчука. "натякаючи, що його "роздягнуть", якщо він зважиться на судовий процес.

Один із власників павільйону Олексій Пишний заявляв, що авторські права належать не Левчуку, а інституту "Київпроєкт", у якому раніше працював архітектор. Нагадаємо, демонтажні роботи стартували 2 липня 2021 року. Будівельники почали розбирати фасад будівлі, проте зруйнувати її до кінця не встигли, кияни увірвалися на будівельний майданчик та зупинили роботу будівельної техніки.

Власниками "Квітів України" є бізнесмени Олексій Пишний та Андрій Скалозуб. За даними "Слідство. інфо", Пишний незадовго до скандалу із забудовою вів активний бізнес на території росії. Зокрема він був співвласником кількох компаній на будівельному ринку. Проте сам Пишний це заперечує.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом