Скандальне будівництво ЖК Простір на Маячному: ДАБК підтримав у суді забудовника

Одеський ДАБК під час розгляду П'ятим апеляційним адміністративним судом справи щодо будівництва ЖК Простір на Маячному виступив на стороні забудовника, підтримавши його позицію.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, судове засідання відбулося у вівторок, 22 грудня. Громадські організації через суд намагаються зупинити незаконне будівництво в провулку Маячному, 11 в Одесі (Київський район). Однак забудовник подав апеляцію, до якої приєдналося міське управління ДАБК.

Видання зазначає, що на судове засідання мали б прийти і представники департаменту архітектури, але чиновники вирішили проігнорувати його.

На думку адвоката громадської організації "Автомайдан", будівництво ЖК ведеться з великими порушеннями: не дотримана дистанція від урізу води, заважає вільному доступу людей до пляжу. При цьому, активісти запевняють, що під виглядом реконструкції тут зводять житловий комплекс.

При цьому, суд попередньої інстанції зупинив будівництво у Маячному провулку, але незважаючи на це будівельники продовжували вести роботи. Тому на місце викликали співробітників поліції.

Візуалізація ЖК Простір на Маяковому
Скріншот

Представник забудовника заявив, що будівництво цілком законне, експертиза показала, що воно не шкодить навколишньому середовищу. При цьому зводити апартаменти в рекреаційній зоні – також не суперечить закону. Однак він не зміг уточнити, на якій відстані від води ведеться будівництво.

У свою чергу в ДАБК повідомили, що позиція громадської організації їм не зрозуміла. Зокрема, за час підготовки і видачі документів активісти не заявляли про порушення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, скандальне будівництво в Одесі в провулку Маячному, 11 було зупинено Одеським окружним судом. На початку 2018 року тут почали будувати семиповерховий готельний комплекс. Але вже за рік забудовник розмістив оголошення про продаж квартир за вказаною адресою.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук