Шкоди на 50 млн гривень: співробітники будівельної компанії виводили в офшори кошти

Співробітників київської будівельної компанії запідозрили у відмиванні коштів та виведенні їх в офшори.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ у четвер, 1 жовтня.

Як з'ясувалося в ході слідства, зловмисники використовували податкові пільги для залучення інвесторів, з якими потім працювали за звичайною схемою. Щоб не платити податків з угод співробітники будівельної компанії виводили потім гроші в офшори. Потім через підставні компанії відмивали гроші і оформляли як повернення інвестицій.

Крім того, зловмисники завищували вартість акцій інвестфондів, викуповували потім їх у афілійованої особи і виводили за кордон через підконтрольний банк. Таким чином за три роки (схема почала працювати у 2017 році) зловмисники завдали шкоди державі на 50 млн гривень.

Як повідомили правоохоронці, співробітники провели обшуки в компанії і вилучили документацію.

Як повідомили в Економічній правді, мова йде про будівельну компанію Bud Development. Згідно з даними на НЕРУХОМІ, цей забудовник має низький рейтинг – 3,6. Як зазначається на ресурсі, частина житлових комплексів, які зводить компанія, мають проблеми з документами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом