Шедевр від Zaha Hadid Architects: проєкт гуртожитку для студентів в Гонконзі. Фото

Всесвітньо відома архітектурна компанія Zaha Hadid Architects розробила проєкт гуртожитку для студентів університету науки і технологій у Гонконзі.

Гуртожиток від Zaha Hadid Architects
archdaily.com

Як повідомляє Archdaily, над ним також працювали архітектори їх бюро Leigh & Orange. Комплекс побудують на схилі у південно-східній частині Гонконгу, а через перепад ландшафту різниця між найвищою і найнижчою точками кампусу складе 25 метрів. Корпус гуртожитку матиме гексагональную структуру, що нагадує бджолині стільники. У дворах гуртожитку, студенти зможуть як займатися як спортом, так і розведенням рослин.

Гуртожиток від Zaha Hadid Architects
archdaily.com

Висота будівель варіюватиметься від шести до восьми поверхів. Лінію даху будівлі розробили як основний маршрут циркуляції студентів і співробітників університету, вона включає затінені відкриті майданчики для відпочинку, це повинно допомогти побудувати міцну культуру між кампусами.

Гуртожиток від Zaha Hadid Architects
archdaily.com

Щоб здешевити будівництво архітектори з Zaha Hadid Architects запропонували використовувати вже готові панелі. Облицюють будівлі керамічною плиткою різних кольорів. Будівництво планують завершити у 2023 році. За планами в ньому зможуть жити близько 1500 студентів.

Гуртожиток від Zaha Hadid Architects
archdaily.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Сіані (Китай) до Кубка Азіатської футбольної конфедерації буде побудований міжнародний футбольний центр, проєкт якого розроблявся також архітекторами студії Zaha Hadid.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук