Шахраї з "ДНР" заволоділи нерухомістю під Києвом більш ніж на 75 млн гривень

Печерський райсуд Києва 17 березня визнав винною держреєстраторку, яку залучили до шахрайської схеми з заволодіння чужої нерухомості більш ніж на 75 млн гривень.

Як повідомляє "Судовий репортер", у 2018 році жительці тимчасово окупованого Донецька невідомі особи запропонували пройти курси у Києві, а потім за гроші продати їм флешку з ключем держреєстратора.

Жінка погодилася, їй купили квиток і зняли в столиці квартиру. Після навчання, вона передала спільникам флешку з ключем і отримала за це $500.

Зловмисники, використовуючи отриманий ключ, переоформили нерухомість літньої жінки. Як з'ясувалося в ході слідства, група шахраїв, заволоділа таким чином квартирою в Києві, приватним будинком і трьома земельними ділянками у Козині, Обухівського району Київської області.

Для цього злочинці створили фіктивну компанію ТОВ "Українсько-канадське підприємство "РЕНТАЛ ЕСТЕЙТ" і від імені бабусі внесли до статутного капіталу фірми все її нерухоме майно. Потім його продали іншим компаніям. Вартість будинку і трьох земельних ділянок в елітному селищі під Києвом оцінюється в 75,7 мільйона гривень.

Як з'ясувало слідство, в організованому злочинному угрупованні беруть участь сім осіб. Розслідування вже завершено, справу скоро відправлять до суду. Також слідчі з'ясували, що злочинне угрупування причетне ще до одного епізоду: злочинці близько п'яти годин утримували в полоні своїх жертв, погрожуючи зброєю, вимагали від них $850 тисяч.

Держреєстраторку, яка продала шахраям флешку з ключами, визнали винною. Але у зв'язку зі сприянням слідству, суд дав їй 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши з випробувальним терміном 3 роки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі зловили двох шахраїв, які намагалися заволодіти приміщенням податкової, площею близько 2000 квадратних метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом