Садибу Зеленських відновлять після погодження документації

1 хв

Столична влада почне відновлення незаконно зруйнованої садиби Зеленських після погодження документації. Зараз спеціальні служби проводять дослідження стану будівлі, розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко виданню "Вечірньому Києву".

За словами чиновниці, з власником історичної споруди провели “серйозну розмову”. Після цього він погодився відновити садибу власним коштом та підписав відповідний меморандум із Департаментом охорони культурної спадщини КМДА.

Старостенко зазначила, що у вересні чиновники затвердили дорожню карту з відновлення зруйнованої будівлі. А консультативна рада при Департаменті охорони культурної спадщини погодила передпроєктну документацію та візуалізацію об'єкта. Також розпочали комплексні наукові дослідження вивчення технічного стану споруди. На їх базі згодом планують розробити науково-проєктну документацію на реставрацію садиби Зеленських. Далі її мають затвердити на консультаційній раді. Чиновниця додала, що місто отримало погодження від Нацполіції на проведення досліджень, адже земельна ділянка і майно будівлі — під арештом.

Заступниця голови КМДА повідомила, що цього тижня відбулась робоча зустріч із представниками власника будівлі та громадськості щодо відновлювальних робіт. За результатами розмови запланували: розглянути концепцію, запропоновану активістами, провести дослідження та відсортувати вцілілу жовту цеглу, щоб використати її у відновленні, законсервувати пам'ятку до початку реставрації, ⁠зберегти елементи, які не підлягають консервації на місці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за словами активістів, влада не проводить біля будівлі науково-дослідні роботи. Навпаки будівельники знову почали розбирати зруйновану садибу Зеленських на вулиці Кониського, 22. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом