Садибу Маліна повторно заарештували

Київська обласна прокуратура повторно наклала арешт на садибу Маліна, що на вулиці Тургенєвській, 22 у Шевченківському районі, яку намагається знести забудовник для будівництва на цьому місці нового житлового комплексу.

Про це написав юрист громадської організації "Мапа Реновації", активіст Дмитро Перов у Facebook.

За його словами, Шевченківський райсуд заборонив проводити реконструкцію будівлі. Ця садиба, нагадує Перов, є останнім зразком архітектури тієї епохи. Він також нагадав, що активісти збирали підписи, щоб заборонити тут проведення будівельних робіт, таким чином громада змогла домогтися справедливості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, садибу звели 1890 року, першим його власником став Василь Малін. Пізніше у 1911-15 роках сюди переїхала жити сім'я міщан Зеленських. Сьогодні це одна з останніх уцілілих дерев'яних садиб на вулиці.

Демонтаж садиби забудовник намагається провести ще з 2018 року, коли постало питання облаштування проїзду до новобудови у двір. У липні минулого року будівельні роботи на Тургенєвській, 22 активізувалися – робітники почали розбирати дах історичної будівлі.

Сама садиба Малина хоч офіційно і не є пам'яткою архітектури, все ж таки знаходиться в "охоронному списку Кличка". Проти забудовника було порушено кримінальну справу. Втім, це не завадило поставити огорожу навколо ділянки. Будівництво веде група компаній "Сервіт". Робітники вже розібрали стіну та завезли на ділянку будівельні матеріали. Активісти неодноразово викликали правоохоронців на майданчик, востаннє поліція навіть заарештувала кранівника. Проти забудовника було відкрито дві кримінальні справи, а саму споруду та ділянку заарештувала столична прокуратура.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

238

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом