За програмою "єВідновлення" українці купили нерухомості на майже 5 млрд грн

1 хв

Власники житлових сертифікатів купили нове житло на суму 4,3 млрд грн за державною програмою “єВідновлення”. Про це заявила голова парламентського комітету з питань регіонального розвитку, очільниця партії Слуга народу Олена Шуляк, повідомляє LIGA.net.

"Йдеться про 4,3 млрд грн укладених угод купівлі-продажу власниками 2060 житлових сертифікатів “єВідновлення”. Ще майже 645 млн грн на придбання нового житла забронювали власники 364 сертифікатів. Це означає, що вони вже обрали нерухомість і протягом місяця укладуть відповідну угоду", — повідомила Шуляк.

Це практично половина суми, яка була узгоджена за програмою на компенсації за знищене росією житло. Загалом на “єВідновлення” виділили 9.2 млрд грн.

Найчастіше українці укладають угоди для купівлі квартир у багатоквартирних будинках — 76% від загальної кількості. Четвертина угод пов’язана з купівлею приватних будинків. А найвищі показники використання сертифікатів були в січні 2024 року. 

"Зараз попит стабілізувався, громадяни не поспішають — придивляються до можливих варіантів і очікують на оптимальні пропозиції на ринку", — додає голова комітету.

Загальна сума всіх виплат за програмою “єВідновлення” складає майже 15 млрд грн, а загальна кількість схвалених заяв становить 52 400. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, власники пошкодженого житла витратили на ремонти за програмою "єВідновлення" понад 1 мільярд гривень. Більшість коштів пішла на придбання будівельних матеріалів та скла.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

369

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом