За програмою "єОселя" видали кредитів вже більш ніж на 11 млрд гривень

З початку цього року вже понад тисячу українських сімей скористалися пільговою іпотечною програмою "єОселя" на загальну суму 1,8 млрд гривень. Про це розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляється на сайті відомства.

За її словами, всього зі старту програми кредити вже отримали 7400 сімей на загальну суму 11,2 млрд гривень.

"Більше половини кредитів отримали військовослужбовці за контрактом і силовики, 9% - медики, 8% - педагоги та вчені. Нагадаю, представники цих професій можуть взяти іпотечний кредит під 3%. 30% нинішніх позичальників взяли кредит на умовах масової іпотеки - під 7% . Такий кредит доступний для всіх українців, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов", - повідомила чиновниця.

Вона нагадала, що також наші громадяни мають можливість придбати за програмою не тільки квартиру, а й приватний будинок або таунхаус. Загалом уже 7400 сімей матимуть своє житло завдяки програмі.

Найчастіше кредити оформляли для придбання житла на вторинному ринку (107 кредитів) та у забудовника (40). Також 7 українців взяли кредити на купівлю квартири, що будується.

У регіональному розрізі найбільше іпотечних кредитів брали українці у Київській області – 40; міста Києва – 35; Львівщини – 12; Полтавській та Хмельницькій – по 9.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, торік українці купили 404 тисячі об'єктів нерухомості, що в 1,7 раза більше, ніж у 2022 році, але у 1,6 раза менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом